پشتیبان گیری دستی از دیتابیس وردپرس
چگونه از پایگاه داده وردپرس به صورت دستی پشتیبان گیری کنیم؟ می خواهید بدانید چگونه می توان بدون اینکه افزونه ای نصب کنید به صورت دستی از پایگاه داده وردپرس پشتیبان تهیه کرد ؟دانستن روش دستی به شما اجازه می دهد سریعا از پایگاه داده وردپرس خود هر زمان که به آن احتیاج دارید،پشتیبان گیری کنید. در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد چگونه به صورت دستی از پایگاه داده وردپرس خود پشتیبان تهیه کنید.
1.چرا و چه زمانی یک پشتیبان گیری دستی از پایگاه داده وردپرس انجام می دهیم؟شما باید همیشه یک سیستم پشتیبان گیری را برای سایت وردپرسی خود نصب و اجرا کنید. با این کار شما می توانید بدون اینکه چیزی را از دست دهید تغییرات خود را در سایت اعمال کنید.
بسیاری از کاربران به دلیل حمله هکری یا مشکل در برخی از افزونه ها دسترسی خود را از قسمت مدیریتی وردپرس از دست می دهند، در این موارد بیشتر توصیه شده است که یک نسخه پشتیبان کامل از وردپرس خود ایجاد کنید. در این موارد چون شما نمی توانید به قسمت مدیریت سایت خود دسترسی داشته باشید ، امکان نصب افزونه برای پشتیبان گیری را ندارید، در اینجا روال پشتیبان گیری دستی از پایگاه داده وردپرس به کمک شما می آید. پشتیبان گیری از پایگاه داده به صورت دستی کاملا مشابه پشتیبان گیری پایگاه داده ای است که توسط نصب افزونه انجام می شود.
در ادامه خواهیم دید چگونه می توان به صورت دستی از پایگاه داده وردپرس پشتیبان گیری کرد
2.پشتیبان گیری از پایگاه داده وردپرس به صورت دستی با استفاده از phpMyAdmin: در این روش از phpMyAdmin استفاده می شود.آن یک نرم افزار متن باز است که به شما این امکان را می دهد که پایگاه داده MySql خود را با استفاده از واسط مبتی بر وب مدیریت کنید.
این نرم افزار از پیش بر روی بسیاری از ارائه دهندگان خدمات میزبانی وردپرس نصب شده است. در ابندا شما باید وارد صفحه کنترل(control panel) هاست وردپرس خود شوید. پس از ورود بر روی phpMyAdmin در قسمت database کلیک کنید.
در اینجا پنجره phpMyAdmin باز می شود. مطمئن شوید که پایگاه داده مورد نظر شما انتخاب شده است در غیر اینصورت بر روی نام دیتابیس مورد نظر خود کلیک کنید، شما هنگامی که دیتابیس را انتخاب کردید باید لیستی از جدول های پایگاه داده را مشاهده کنید.وقتی دیتابیس خود را انتخاب کردید، بر روی گزینه Export بر روی نوار ابزار بالا کلیک کنید.
عکس-2
از شما درباره روش خروجی گرفتن (export method) سوال خواهد شد.اگر می خواهید به شما انتخاب های بیشتری برای جستجو بدهد گزینه ی پیشفرض را انتخاب کنید .
عکس-3
3.انتخاب گزینه پیشفرض به شما انتخاب های بیشتری می دهد. در ابتدا تمام جدول ها در دیتابیسی که انتخاب کردید نمایش داده می شود.
در برخی موارد افزونه های وردپرس جدولی را در پایگاه داده شما ایجاد می کنند، اگر جدولی در لیست جدول ها وجود داشته باشید که نمی خواهید از آن پشتیبان گیری صورت گیرد می توانید آن را انتخاب نشده قراردهید و اگر در این مورد مطمین نیستید بهتر است که همه جدول ها انتخاب شوند.به بخش output بروید، به صورت پیشفرض phpMyAdmin خروجی فرآیند پشتیبان گیری را به صورت متن درنظر میگیرد. شما باید با انتخاب گزینه ‘Save output to a file’ آن را تغییر دهید. در قسمت compression (فشرده سازی) باید گزینه zipped یا gzipped را انتخاب کنید.
حالا به پایین صفحه رفته و بر روی گزینه GO کلیک کنید.phpMyAdmin فایل پشتیبان دیتابیس شما را به صورت zipped یا gzipped آماده می کند.شما موفق شدید به صورت دستی از پایگاه داده وردپرس خود فایل پشتیبان تهیه کنید.
4.پشتیبان گیری از پایگاه داده وردپرس به صورت دستی از طریق cPanel: وارد صفحه کنترل هاست خود شده و وارد بخش فایل جایی که دکمه backup را میبینید، شوید. Bluehost, SiteGround, و HostGator گزینه های مشابه ای هستند. در صفحه backup وارد بخش partial backups (پشتیبان گیری جزئی) شوید و بر روی نام دیتابیس مورد نظر خود کلیک کرده تا شروع به دانلود فایل پشتیبان دیتابیس شما کند.
عکس-5
شما همچنین می توایند فایل پشتیبان وردپرس خود را از این صفحه دانلود کنید.
در برخی از شرایط شما امکان دسترسی به پایگاه داده وردپرس خود را ندارید. مثل وقتی که شرکت ارائه دهنده هاست شما حساب کاربری شما را معلق می کند یا اطلاعات شما از دست می رود.
یا ممکن است هکرها اطلاعاتی را وارد دیتابیس شما کرده باشند، تمیز کردن یک دیتابیس آلوده کار سختی است.
استفاده از یک افزونه پشتیبان گیری مناسب به صورت خودکار فایل های پشتیبان دیتابیس شما را ذخیره می کند، توصیه ما استفاده از یک BackupBuddy است که بصورت خودکار فایل های پشتیبان شما را در یک سرویس ذخیره سازی cloud مانند Google Drive, DropBox, یا Stash ذخیره می کند.
راهنمایی های ما در مورد چگونگی امن نگاه داشتن محتوای وردپرس با BackupBuddy را مشاهده کنید.
امیدواریم این مقاله توانسته باشد به شما در یادگیری نحوه پشتیبان گیری دستی از پایگاه داده وردپرس کمک کرده باشد.
سلام
در صورتیکه سوالی در ارتباط با این آموزش دارید میتوانید در بخش نظرات سوال خود را مطرح بفرمایید پشتیبانی ما پاسخگوی سوال شما هستند.